Individueel coachingsgesprek

Stichting Tjongeroog biedt individuele coaching aan op het persoonlijke vlak of op het gebied van werk. Maak via het secretariaat een afspraak met één van de volgende trainers: Hein Mannaerts, Ineke Bijloo, Annette Lecomte, Ko van Vaardegem, Arno Hartel, Ingeborg Wery-Lijnzaad. 

Lees meer >

Mens & Natuur

Je luistert naar wat de natuur jou te zeggen heeft. Je doet oefeningen die je in contact brengen met jezelf en de natuur. Zo word je geholpen om dichter bij jezelf te komen, dichter bij je innerlijke rust en levenskracht.

Lees meer >

Mens & Werk

Ervaringen delen en daardoor snel leren. Een keer per maand, op maandag van 13.00 – 18.00 uur, bespreekt deze groep openhartig en vrijmoedig thema’s uit werksituaties. Door heel precies en onbevooroordeeld te kijken, ontdekken we welke krachten en individuele patronen spelen.

Lees meer >

Mijn lichaam, een wonder

Een holistische ontdekkingstocht. Er zijn filosofieën die zeggen dat je ziel een lichaam kiest. Je ziel en je lichaam vallen dan volledig samen. De tweedeling lichaam-geest vervalt. Als dit klopt, hoe zit het met pijn en ziekte? Welke rol speelt mijn ‘ik’?

Lees meer >

Moederochtend

Het moeder zijn komt met vele uitdagingen. Iedere 2e en 4e dinsdagochtend in de maand is er een vrije inloop om samen met andere (aanstaande) moeders en oma’s jouw uitdagingen open te bespreken. Kinderen zijn welkom om lekker te spelen.

Lees meer >

Oordeelloos communiceren

Hoe kun je in een conflict communiceren zonder je standpunt bij te stellen of los te laten? Als je weet wat de ander van jou wil en jij zegt wat jij van de ander verwacht, is er altijd een opening.

Lees meer >

Open Dag van Verbinding

Kom luisteren, doe mee, kijk rond en ontmoet op zaterdag 19 augustus. Ontdek mogelijkheden en kansen voor jou. Met informatiemarkt, workshops, muziek, allerlei leuke activiteiten en een kwalitatieve catering. Voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, volwassenen. Welkom, de toegang is gratis.

Lees meer >
Tjongeroog

Respiratie-training

Ben jij de geleerde inzichten een beetje kwijt geraakt? Of passen ze niet meer zo bij je huidige levensfase? Kom naar een respiratie-training om te herademen en je kompas te her-ijken. Goed om weer met meer zelfvertrouwen verder te stappen.

Lees meer >

SENSE Intro

In september start de SENSE, training voor Gevoel en Bewustzijn. Ben je geïnteresseerd in deze ééndaagse training, wees van harte welkom op de SENSE Intro dag. Dit is een gratis training inclusief lunch, waarin je kunt kennismaken, proeven en ervaren.

Lees meer >
Sjamanisme cyclus

Sjamanisme cyclus

Reis naar je innerlijk licht. Tijdens de workshop ervaar je de mythische en magische wereldbelevingen van de sjamaan diep in jezelf. Je verbindt deze werelden met het westers denken.Hierdoor is een sprong in liefde, bewustzijn, heling, groei en evolutie mogelijk.

Lees meer >

Spiegelen met paarden

Paarden kunnen elkaar ‘lezen’ en daardoor kunnen zij succesvol in een kudde leven. Ze kunnen ook mensen ‘lezen’ en reageren daar ook op. In een veilige omgeving leest een paard jou en zijn of haar reactie spiegelt jouw innerlijke wezenstoestand. 

Lees meer >
Synthese

Synthese

Maandelijks op een donderdag overdag verkent een groep mensen met elkaar hun werk- en levenssituaties. Wat gaat goed en wat zit tegen? Wat is mijn aandeel en wat is het aandeel van de ander? Hoe voelt dit? Is verandering mogelijk?

Lees meer >

TjongerBrug

TjongerBrug Trainingscyclus via beeldbellen. Brug tussen hoofd en hart. Brug tussen jou en mij. Deze trainingscyclus is speciaal voor diegenen met fysieke beperkingen en voor wie de afstand naar Tjongeroog bezwaarlijk is. Alle trainingen in deze cyclus verlopen via beeldbellen.

Lees meer >

Tjongeren

Vakantieweek voor kinderen en jongeren! Heb je zin in een week met avontuur, vriendschap en ontdekking? Samen bepaal je elke dag opnieuw de inhoud van het programma. Ontdek daarmee elke dag dat je meer kan dan je zelf had gedacht.

Lees meer >
Tjongeroog

TjongerTrip

Er zijn mensen die, naast  graag op Tjongeroog zijn om te trainen, er ook met liefde aan meehelpen om het terrein te onderhouden.  Als jij hier ook aan mee wilt doen, ben je van harte welkom op de geplande dagen.

Lees meer >
Training Leiding geven

Training Leiding geven

Leiden met lef en liefde. Leiding geven is een persoonlijke kwaliteit, waar deze training aan bijdraagt. De persoonlijke insteek van de trainers zorgt voor diepgaander inzicht in je talenten en potenties. Doel is dragend, rechtvaardig en standvastig leiderschap te ontwikkelen.

Lees meer >

Vitaliteitsdag

Heb je zin om je even los te maken uit je dagelijks bestaan? Heb je behoefte aan een pauze tijdens je drukke werkzaamheden? Kom op adem en doe frisse, nieuwe energie op. Stilte, natuur, diepe ontspanning, verdieping en plezier op deze dag.

Lees meer >
Winter Zonne Wende

Winter Zonne Wende

Rondom de kortste dag van het jaar bezinning op Zielenrust en Levenslust. Voor iedereen die zich verbonden voelt met de natuur en dit moment bewust wil beleven. Een workshop aan de hand van ervaringen, ingebracht of verteld bij het kampvuur.

Lees meer >

Yoga-Zoom

Je lichaam is blij met jouw aandacht. Tjongeroog biedt wekelijks online yogales aan. Een uurtje helemaal voor jezelf. Met ademhaling, meditatie en yoga-oefeningen. Voor beginners en gevorderden. Hatha yoga docente Astrid Bruursema geeft de lessen. Lekker vanuit je eigen plek.

Lees meer >

Zelfontwikkeling vanuit een Sjamanistisch Hart

Deze lezingen brengen een diep begrip van en opent een directe dialoog met de natuur, de Kosmos en de ziel. Hoe kun je via zelfontwikkeling het volledig potentieel aanboren. Hoe kun je dit samen met anderen in de wereld  manifesteren. Spreker: Médard van Leeuwe 

Lees meer >

Zingen vanuit je hart

Hoe klinkt jouw vrije levensenergie? Op deze muzikale reis, naar binnen en naar buiten, ontdek je en ervaar je, samen met anderen, de rijkdom van jouw eigen stem. Je unieke timbre en je eigen toon. Begeleiders: Corina den Otter en Erlo van Druten.

Lees meer >

Zomer Zonne Wende

De Zon heeft haar meest noordelijke positie bereikt. De langste dag, het begin van de zomer. Vier dit kantelpunt in de natuur mee, rond vuur en cirkel van stenen  met kruiden, zang en dans. Jij bent daarbij! Kinderen vanaf 10 jaar welkom. Toegang is gratis.

Lees meer >