De Kosmos & de Sjamaan

Maak kennis met de rijke wereld van het Sjamanisme. In deze Zoomintroductie vertelt Médard van Leeuwe over de verborgen wijsheden en diepe inzichten in de schepping. Deze lezing vindt enkele keren per jaar plaats via beeldbellen. Gemakkelijk vanuit je huis.

Lees meer >
Digitaal lichaamswerk

Energie door Lichaamsbewustzijn

Lichaamswerk brengt je bij gevoelens die je niet kende of had onderdrukt. Deze terug te vinden geeft levenslust en energie. Ademhaling, stemgebruik en begeleidende oefeningen zorgen ervoor dat je loskomt van oordelen over jezelf en er daardoor helemaal kunt zijn.

Lees meer >

Individueel coachingsgesprek

Stichting Tjongeroog biedt individuele coaching aan op het persoonlijke vlak of op het gebied van werk. Maak via het secretariaat een afspraak met één van de volgende trainers: Hein Mannaerts, Ineke Bijloo, Annette Lecomte, Ko van Vaardegem, Arno Hartel, Ingeborg Wery-Lijnzaad. 

Lees meer >

Mens & Werk

Ervaringen delen en daardoor snel leren. Een keer per maand, op maandag van 13.00 – 18.00 uur, bespreekt deze groep openhartig en vrijmoedig thema’s uit werksituaties. Door heel precies en onbevooroordeeld te kijken, ontdekken we welke krachten en individuele patronen spelen.

Lees meer >

Mijn lichaam, een wonder

Een holistische ontdekkingstocht. Er zijn filosofieën die zeggen dat je ziel een lichaam kiest. Je ziel en je lichaam vallen dan volledig samen. De tweedeling lichaam-geest vervalt. Als dit klopt, hoe zit het met pijn en ziekte? Welke rol speelt mijn ‘ik’?

Lees meer >

Moederochtend

Herken je thema’s als gebroken nachten, huilen, (borst) voeding, combinatie kind en leven? Iedere 2e en 4e dinsdag van de maand is er een laagdrempelige bijeenkomst voor (aanstaande) moeders voor onderlinge uitwisseling en koffie met lekkers. Jonge kinderen zijn welkom.

Lees meer >

Oordeelloos communiceren

Hoe kun je in een conflict communiceren zonder aanpassing of zonder je standpunt los te laten? Als je weet wat de ander van jou wil en jij ook zegt wat jij van de ander verwacht, is er altijd een opening.

Lees meer >

Open Dag van Verbinding

Kom luisteren, doe mee, kijk rond en ontmoet op zaterdag 20 augustus. Ontdek mogelijkheden en kansen voor jou. Met informatiemarkt, workshops en allerlei leuke activiteiten. Voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, volwassenen. Welkom, de toegang is gratis. Informatiemarkt met het rijke

Lees meer >
Tjongeroog

Respiratie-training

Is wat je geleerd hebt nog steeds geldig en toepasbaar? Of ben je gaan twijfelen of gedesoriënteerd geraakt? Kom naar een respiratie-training om te herademen en je kompas te her-ijken. Dit helpt je je te ontspannen en je vertrouwen te versterken.

Lees meer >
Sjamanisme cyclus

Sjamanisme cyclus

Reis naar je innerlijk licht. Tijdens de workshop ervaar je de mythische en magische wereldbelevingen van de sjamaan diep in jezelf. Je verbindt deze werelden met het westers denken.Hierdoor is een sprong in liefde, bewustzijn, heling, groei en evolutie mogelijk.

Lees meer >

Spiegelen met paarden

Paarden oordelen niet en vinden niets goed of fout. Paarden voelen mee. Daardoor helpen zij mensen. Onder veilige, deskundige begeleiding leg je contact met het paard, dat jou kan laten zien hoe het werkelijk met je is op dat moment. 

Lees meer >

Summer Boost

Twee dagen jezelf echt verkwikken met een sprankelend programma waarin je op zoek gaat naar jouw vragen, levensenergie, verlangens en de invulling ervan. Een sprankelend programma, met een avondwandeling, zang en dans, creatieve expressie, inspirerende teksten, yoga, natuurcontact en voetreflexmassage.

Lees meer >
Synthese

Synthese

Maandelijks op een donderdag overdag verkent een groep mensen met elkaar hun werk- en levenssituaties. Wat gaat goed en wat zit tegen? Wat is mijn aandeel en wat is het aandeel van de ander? Hoe voelt dit? Is verandering mogelijk?

Lees meer >

TjongerBrug

TjongerBrug Trainingscyclus via beeldbellen. Brug tussen hoofd en hart. Brug tussen jou en mij. Deze trainingscyclus is speciaal voor diegenen met fysieke beperkingen en voor wie de afstand naar Tjongeroog bezwaarlijk is. Alle trainingen in deze cyclus verlopen via beeldbellen.

Lees meer >

Tjongeren

Vakantieweek voor kinderen en jongeren! Heb je zin in een week met avontuur, vriendschap en ontdekking? Samen bepaal je elke dag opnieuw de inhoud van het programma. Ontdek daarmee elke dag dat je meer kan dan je zelf had gedacht.

Lees meer >
Tjongeroog

TjongerTrip

Een groep natuurliefhebbers en doe-het-zelvers voelt zich verantwoordelijk voor onderhoud aan terrein, tuin en gebouwen van Tjongeroog. Als jij hieraan wilt bijdragen, kun je “Vriend van Landgoed Tjongeroog” worden. Je kunt meedoen op de dagen wanneer jij wilt en kunt.

Lees meer >
Training Leiding geven

Training Leiding geven

Leiden met lef en liefde. Leiding geven is een persoonlijke kwaliteit, waar deze training aan bijdraagt. De persoonlijke insteek van de trainers zorgt voor diepgaander inzicht in je talenten en potenties. Doel is dragend, rechtvaardig en standvastig leiderschap te ontwikkelen.

Lees meer >

Vitaliteitsdag

Heb je zin om je even los te maken uit je dagelijks bestaan? Heb je behoefte aan een pauze tijdens je drukke werkzaamheden? Kom op adem en doe frisse, nieuwe energie op. Stilte, natuur, diepe ontspanning, verdieping en plezier op deze dag.

Lees meer >

Yoga-Zoom

Je lichaam is blij met jouw aandacht. Tjongeroog biedt wekelijks online yogales aan. Een uurtje helemaal voor jezelf. Met ademhaling, meditatie en lichte yoga-oefeningen. Voor beginners en gevorderden. Hatha yoga docente Astrid Bruursema geeft de lessen. Lekker vanuit je eigen

Lees meer >

Zingen vanuit je hart

Hoe klinkt jouw vrije levensenergie? Op deze muzikale reis, naar binnen en naar buiten, ontdek je en ervaar je, samen met anderen, de rijkdom van jouw eigen stem. Je unieke timbre en je eigen toon. Begeleiders: Corina den Otter en Erlo van Druten.

Lees meer >

Zomer Zonne Wende

De Zon heeft haar meest noordelijke positie bereikt. De langste dag, het begin van de zomer. Vier dit kantelpunt in de natuur mee, rond vuur en cirkel van stenen  met kruiden, zang en dans. Jij bent daarbij! Kinderen vanaf 10 jaar welkom. Toegang is gratis

Lees meer >