Digitaal lichaamswerk

Bio-energetica

Er zit veel wijsheid verborgen in ieders lichaam. Door te werken met speciale oefeningen en ademhaling kun je bij gevoelens komen die verborgen waren of onderdrukt. Doordat je leert om deze gevoelens te uiten, krijg je nieuwe energie en levenslust.

Lees meer >

Individueel coachingsgesprek

Stichting Tjongeroog biedt individuele coaching aan op het persoonlijke vlak of op het gebied van werk. Maak via het secretariaat een afspraak met één van de volgende trainers: Hein Mannaerts, Ineke Bijloo, Annette Lecomte, Ko van Vaardegem, Arno Hartel, Ingeborg Wery-Lijnzaad. 

Lees meer >

Mens & Natuur

Je luistert naar wat de natuur jou te zeggen heeft. Je doet oefeningen die je in contact brengen met jezelf en de natuur. Zo word je geholpen om dichter bij jezelf te komen, dichter bij je innerlijke rust en levenskracht.

Lees meer >

Mens & Werk

Ervaringen delen en daardoor snel leren. Een keer per maand, op maandag van 13.00 – 18.00 uur, bespreekt deze groep openhartig en vrijmoedig thema’s uit werksituaties. Door heel precies en onbevooroordeeld te kijken, ontdekken we welke krachten en individuele patronen spelen.

Lees meer >

Mijn kind en ik

Ouder zijn brengt verrassingen. Hoe ga ik om met de uitdagingen waar mijn kind me voor zet? Iedere 2e en 4e dinsdagochtend in de maand is er een inloop om samen met andere (groot-) ouders uit te wisselen. Door het

Lees meer >

Oordeelloos communiceren

Hoe kun je in een conflict communiceren zonder je standpunt bij te stellen of los te laten? Als je weet wat de ander van jou wil en jij zegt wat jij van de ander verwacht, is er altijd een opening.

Lees meer >

Open Dag

Ontdek op onze Open Dag wat Tjongeroog jóu aan mogelijkheden en kansen biedt. Kom luisteren, rondkijken, meedoen en ontmoeten op zaterdag 17 augustus 2024. Er zijn binnen en buiten informatie stands, workshops, tal van activiteiten, live muziek en biologische catering.

Lees meer >
Tjongeroog

Respiratie-training

Ben jij de geleerde inzichten een beetje kwijt geraakt? Of passen ze niet meer zo bij je huidige levensfase? Kom naar een respiratie-training om te herademen en je kompas te her-ijken. Goed om weer met meer zelfvertrouwen verder te stappen.

Lees meer >
Sjamanisme cyclus

Sjamanisme cyclus

Reis naar je oorspronkelijke zelf. Het sjamanisme is, in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken, geen religie. Het is een natuurlijke uitdrukking van de verbinding en de eenheid van de mens, de natuur, al het leven en de schepping zelf. 

Lees meer >

Spiegelen met paarden

Paarden kunnen elkaar ‘lezen’ en daardoor kunnen zij succesvol in een kudde leven. Ze kunnen ook mensen ‘lezen’ en reageren daar ook op. In een veilige omgeving leest een paard jou en zijn of haar reactie spiegelt jouw innerlijke wezenstoestand. 

Lees meer >
Synthese

Synthese

Maandelijks op een donderdag overdag verkent een groep mensen met elkaar hun werk- en levenssituaties. Wat gaat goed en wat zit tegen? Wat is mijn aandeel en wat is het aandeel van de ander? Hoe voelt dit? Is verandering mogelijk?

Lees meer >

TjongerBrug

TjongerBrug Trainingscyclus via beeld bellen. Brug tussen hoofd en hart. Brug tussen jou en mij. De éénjaarlijkse trainingscyclus TjongerBrug is speciaal voor diegenen voor wie de afstand naar Tjongeroog bezwaarlijk is. Alle trainingen in deze cyclus verlopen via beeld bellen.

Lees meer >

TjongerTrip

Zin om in de aarde te werken, planten en bomen te verzorgen, de moestuin bij te houden? Om in samenwerking met anderen de tuin van TjongerLicht plant-, mens- en diervriendelijk te maken? Met thee, koffie en lekkers in de kas.

Lees meer >

Vitaliteitsdag

Heb je zin om je even los te maken uit je dagelijks bestaan? Heb je behoefte aan een pauze tijdens je drukke werkzaamheden? Kom op adem en doe frisse, nieuwe energie op. Stilte, natuur, diepe ontspanning, verdieping en plezier op deze dag.

Lees meer >
Winter Zonne Wende

Winter Zonne Wende

Rondom de kortste dag van het jaar bezinning op Zielenrust en Levenslust. Voor iedereen die zich verbonden voelt met de natuur en dit moment bewust wil beleven. Een workshop aan de hand van ervaringen, ingebracht of verteld bij het kampvuur.

Lees meer >

Yoga-Zoom

Je lichaam is blij met jouw aandacht. Tjongeroog biedt wekelijks online yogales aan. Een uurtje helemaal voor jezelf. Met ademhaling, meditatie en yoga-oefeningen. Voor beginners en gevorderden. Hatha yoga docente Astrid Bruursema geeft de lessen. Lekker vanuit je eigen plek.

Lees meer >

Zingen vanuit je hart

Hoe klinkt jouw vrije levensenergie? Op deze muzikale reis, naar binnen en naar buiten, ontdek je en ervaar je, samen met anderen, de rijkdom van jouw eigen stem. Je unieke timbre en je eigen toon. Begeleiders: Corina den Otter en Erlo van Druten.

Lees meer >

Zomer Zonne Wende

De zon heeft haar meest noordelijke positie bereikt. Dit is de langste dag, het begin van de zomer. Vier dit kantelpunt in de natuur mee, rond vuur en cirkel van stenen  met zang en dans. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom. De toegang is gratis.

Lees meer >