Oordeelloos communiceren

Hoe kun je in een conflict communiceren zonder aanpassing of zonder je standpunt los te laten? Als je weet wat de ander van jou wil en jij ook zegt wat jij van de ander verwacht, is er altijd een opening.

Elkaar verkeerd begrijpen of interpreteren is aan de orde van de dag. Soms zit in een ogenschijnlijk vriendelijke vraag een onuitgesproken oordeel verpakt. Is hier een oplossing voor?

Als je op je afweer gaat letten, zul je merken dat je vrij snel een mening hebt over de ander in een ontmoeting; vaak onuitgesproken. Het is nuttig deze onbewuste afwijzende reacties bij jezelf te doorzien en te parkeren. Als je zonder waardeoordeel of defensief gedrag kunt werken, krijg je meer de beschikking over je eigen wil. Je kunt je jezelf steviger positioneren. Dan ontstaat er ruimte voor evenwichtig, gelijkwaardig contact.

In de training leer je los te komen van je emotie van dat moment, zoals ergernis of angst. Ook leer je om de ander goed aan te horen en je in te leven en toch je eigen wens duidelijk te uiten. We oefenen dit in groepszittingen en in individuele contacten, naar keuze met meegebrachte eigen situaties of met bestaande praktijkvoorbeelden.

Live op Tjongeroog als de RIVM-maatregelen dit toelaten. Anders wordt deze training mogelijk per Zoom gegeven. Raadpleeg het secretariaat voor locatie en trainingstijden.

Locatie

Tjongeroog
Website
https://tjongeroog.nl/tjongeroog/

Datum

18 - 19-03-2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 18:00

Kosten

€175,00
Hein Mannaerts

Organisator

Hein Mannaerts
Website
https://tjongeroog.nl/hein-mannaerts/

Andere Organisatoren

Corina den Otter
Corina den Otter
Website
https://tjongeroog.nl/corina-den-otter/