Ko van Vaardegem

‘Ik ben sinds enkele jaren gestopt met mijn reguliere werk. Ik werkte als projectleider / adviseur / coach bij de Rijksoverheid en heb meerdere trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mijn grote hobby is ‘creatief schrijven’. Ik geef workshops en schrijf ook zelf verhalen en gedichten. Creatief schrijven is een intuïtieve vorm van schrijven, een soort schrijven vanuit je hart. Het maakt het schrijven heel persoonlijk.

In de avondgroepen die ik begeleid en in de individuele coachingsgesprekken kom ik mensen tegen, die net als ik op zoek zijn naar hun eigen kracht, kern, diepte. Mensen die de regie over hun eigen leven in handen willen nemen, ondernemer willen zijn van hun eigen bestaan. Ik ga aan de hand van vragen samen met hen op zoek: wat is er gebeurd; wat maakt dat het zo is gegaan; wat voel je; wat is je eigen aandeel; wat wil je veranderen? Soms spelen oude gedragspatronen een rol en lijkt maar één spoor mogelijk. Het helpt dan om op zoek te gaan naar de oorsprong en zo mogelijk het script te herschrijven. In de individuele coachingsgesprekken gebruik ik ook de intuïtieve vormen van het creatief schrijven.

Ko van Vaardegem