Training Leiding geven

Leiden met lef en liefde.

Leiding geven is een persoonlijke kwaliteit, waar deze training aan bijdraagt. De persoonlijke insteek van de trainers zorgt voor diepgaander inzicht in je talenten en potenties. Doel is dragend, rechtvaardig en standvastig leiderschap te ontwikkelen.

Je kunt gezag uitoefenen als dat nodig is, je blijft standvastig ook als iemand jouw leiding in twijfel trekt. Je bent in staat opbouwende feedback te geven, je kunt op rechtvaardige en persoonlijke manier een slecht-nieuws gesprek voeren. Je hebt een bedoeling, een visie op je werk, je weet dat uit te stralen zodat anderen daardoor inspiratie krijgen. Je bent bereid naar je eigen aandeel te kijken in conflicten. 

Met andere professionals neem je zitting in een intensieve vierdaagse gespreid over twee blokken van twee dagen met in elk blok een avondprogramma en een overnachting. Tussentijds voer je een opdracht uit die je samen met een andere deelnemer uitwerkt en weer terugrapporteert in de groepssessies.

 

dag 1 –  Kennismaking, wensen en doelen, wat is leiderschap
We maken kennis en horen van elkaar over uitdagingen en bijzonderheden die elk meemaakt op de werkvloer. Opvattingen en gevoelens worden besproken en afgecheckt bij elkaar. We besteden aandacht aan stijlen van leiderschap en een korte theoretische opfris. Daarna gaan we aan de slag met oefenen, ook met onwennige, afwijkende rollen. Er worden duo’s gevormd die later thuis een opdracht gaan uitwerken.

‘s Avonds gaan we door op stijlen van leiderschap aan de hand van een film of een communicatiespel. We eindigen in de sfeervolle ambiance van hotel Lunia te Oldeberkoop. In dit stijlvolle en vriendelijke hotel vinden de maaltijden en overnachtingen plaats. 

dag 2 –  Communicatie en conflicthantering
Op dag 2 behandelen we oordeelloos communiceren, gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg (Geweldloze communicatie). Het is mogelijk om trouw te blijven aan jezelf en toch een conflict op te lossen. Belangentegenstellingen kunnen wegsmelten. Dwang en verzet kunnen worden omgezet in succesvolle samenwerking.

dag 3 –  Zelfkennis, non-verbaal gedrag, lichaamswerk, burn-out
Dag 3 wijden we aan begrippen als zelfbeeld, zelfwaardering en zelfkennis, de mate waarin wij ons bewust zijn van onszelf, onze allergieën, machtstrijd, weggestopte irritaties. Kun je bewust omgaan met macht, kracht, wil en energie? Hoe is het met je daadkracht, draagkracht en incasseringsvermogen? We leren dit te spiegelen bij elkaar.
In de middag maken we verbinding met het fysieke. Als emoties niet goed verwerkt worden, sla je ze op in je lichaam. Je kunt het ervaren in een sessie lichaamswerk. Dit brengt ons ook bij het thema burn-out: preventie en herstel. Burn-out is een uitputting van lichaam en geest. We gaan ‘s avonds op dit thema door en eindigen weer in Lunia om na te praten onder het genot van een drankje.

dag 4 –  Gezag
Op de vierde dag van de leergang komt het thema gezag in al zijn facetten aan de orde. Ben je geworteld in jezelf, weerbaar, betrouwbaar, ongevoelig voor intimidatie? Heb je een visie, kun je die overbrengen? Dit diepgaande thema werken we uit in een combinatie van opdrachten en kringgesprekken.

Tot slot vindt een evaluatie plaats waarbij elke deelnemer zijn oogst en opbrengst van de leergang kan weergeven.

Verdiepingsdag
Na een half jaar houden we een verdiepingsdag, waarbij iedere deelnemer verslag doet van lotgevallen en ervaringen. Hier kunnen emoties, gevoelens en overtuigingen opgefrist worden. Actuele problemen worden besproken en uitgewerkt. Je gaat met concrete handvatten voor jouw situatie huiswaarts. Je hebt tools voor je leiderschap, met lef en liefde, effectief en persoonlijk.
 

Wanneer: Op afspraak
Waar: Tjongeroog
Kosten: € 2.300,- ex BTW
Trainers: Hein Mannaerts, Anton Looij, Roeland Cuppers.

Aanmelden voor de Training Leiding geven